Brat brat, stek stek, pappa betalar pappa betalar!

Wow, vilken Inspark! - Troligen en av de roligaste veckorna i mitt liv!
(Tänker även varna er om att detta kommer bli ett långt inlägg..)
 
Tisdag: Åkte upp till jönköping och lämnade först av allt i låne-lägenheten, sen bar det av till Resecentrum för att träffa några andra tjejer. Blev att vi sen satte oss på Jensens för att äta och sen begav oss av mot skolan. Hade världens sjukaste upprop - som inte ens var ett upprop. En supersträng lektor kom in i salen och gav os massa fakta om att det kommer vara stentufft och att knappt en tredjedel av oss kommer ta examen. Vi fick en "dugga" (ett test för att se på vilken nivå vi ligger) med världens konstigaste frågor och skulle klara av det på fem minuter?! Det var även en kille som frågade om det kommer vara jättejättetufft och lektorn svarar ungefär: "Ja, räkna med att du inte kommer klara dig, så blir du glad om du mot förmodan skulle göra det." Hon skrämde verkligen upp oss - allihopa. När duggorna var "rättade" kommer hon som var ansvarig för dem in och ber en tjej läsa upp vad hon svarat på en fråga, och så brister lektorn, hon med duggorna, teamet som "testade kamerautrustningen" och dem i publiken som utmärkt sig ut i en sång, där dem sjunger att dem nyss drivit med oss. Vilken otroligt lättnad! Allt var bara ett skämt och in kommer den riktiga lektorn eller något och är jättelättsam och rolig och tar all information en gång till, på ett mycket bättre sätt, haha! 
Blev även indelade i grupper, och jag blev en Brat! Fasst typ 12 grupper eller något, bl.a. emo, hippie, fjortis, rastafari och raggare. Sen köpte vi overaller och bara chillade i vår grupp i Hälsoparken, lärde känna varandra och så. Drog till Akademien på kvällen och stod i kö i ca två timmar för att det var så mycket folk, men otroligt kul!
 
Chill i Hälsoparken

 
Onsdag: Ingen föreläsning utan kunde slappa på förmiddagen men framåt tolv-tiden skulle vi samlas i vår små grupper och dra till Kinnarps för att ha inspirationsdag! Kristian Luuk pratade och lite så, var dock lite småjobbigt då man stått och väntat på buss i över en timma i spöregn för att sen sätta sig i en iskall hockey-arena. Kvällen spenderade vi hemma hos våra Brats-faddrar och bara chillade.
 
Torsdag: Föreläsning på förmiddagen, mest information och så, men vår föreläsare verkar hur skön som helst! På eftermiddagen träffades vi i gruppen igen för att pimpa våra overaller och sen dra till Aka och spela Beerpong, ett drickar-spel typ. Chillade hemma hos våra faddrar ett tag innan vi drog till skolan för att gå på nattuppdraget. Massa olika uppdrag runt om på skolan som vi skulle utföra, tävlade i våra grupper mot andra grupper och det var en sjukt rolig kväll! Vid 23-tiden drog min grupp till Farfar, en nattklubb, och körde all in! Var hemma vi ca. 03.00 för att sen upp på föreläsning dagen efter... 
 
Head-banging på nattuppdraget (kass mobilbild)
 
Fredag: Föreläsning på förmiddagen och drog sedan hem. Började känns av att jag inte mådde så bra så åkte hem till Gnosjö för att vila ut mig under helgen. Blev att bara mysa med familjen på kvällen efter ett snabbt besök av pojkvännen.
 
Lördag: Gjorde inte ett skit. Kollade lite film och så, vilade efter en tuff vecka.
 
Söndag: Älskling kom vid ett, och vid två åkte vi till kyrkan för att kusinen konfirmerades. Åt sen smörgåstårta och vid halv sex åkte jag och älsklign till Värnamo efter att ha fått ett samtal om att en av hans släktingar inte mådde så bra.. Avslutade kvällen med att mysa på kolla film.
 
Måndag: Sa hejdå till älskling som skulle iväg på jobbresa till Laxholm och sen åkte jag själv upp till Jönköping för föreläsning. Dock var den inställd så jag och två tjejer i klassen drog och åt och chillade innan stadsvandringen började. Nästan som nattuppdraget, alla grupper tävlade för sig mot varandra. Var massa olika stationer i hela Jönköping och det var otroligt roligt! Blev att sen varva ner i Hälsoparken och spela (kolla på) brännboll innan jag tog bussen hem.
 
Ett uppdrag - bada med krokodilen i Vättern

Brännboll i Hälsoparken

 
Idag: Ingenting, hade ingen föreläsning så jag stannade hemma och har vilat och försökt bli frisk. Min hals är svullen och jag kan knappt prata. Svider som bara den hela vägen her till magen. Uschusch, hur ska jag orka med hela dagen imorgon? Blir att sova tidigt ikväll!
 
Med andra ord - det har varit en jättebra vecka! (förutom det där med att jag blivit sjuk förstås...) Slutsittning imorgon, slutet på insparken. Lite mat, dryck och spex och så, och sen blir det utgång i den mån jag orkar!
 

Mot högskolan!

Jahaja, mitt sista inlägg som arbetslös då ja (eller egentligen har jag inte varit arbetslös sedan i torsdags, då jag registrerade mig på skolan).
Men nu drar det igång på allvar! Inspark nu i nio dagar blandat med föreläsningar. Har även blivit erbjuden att få sova hos en tjej i Jönköping under första veckan, med tanke på att det kommer bli sena nätter! :)

Men nu ska jag pysa och äta lite frukost innan jag tar tag i att packa det sista! Berättar allt om insparken när jag har tid om en vecka eller så! ;)

Då var det gjort!

..Och där skrev jag under hyreskontraktet!
 
Nu är det bara att vänta knappt en och en halv månad innan jag får flytta in - i Nässjö! En stor fin etta med stort fint kök, hyfsat centralt (knappt en km till huvudgatan) och för en inte allt för stor summa. (Enda minuset är att garderoberna är så små jämfört med min nuvarade.. buhu!)
 
Kommer bli riktigt kul att fixa i ordning och så, älskar inredning! Har redan finkammat massa olika sidor för inredning, men känner dock att det ändå är för tidigt att samla på sig massa, haha ;)
Men det kommer!
 
 

Från långt till kort.. en annan är ju tvärtom?

Satt nyss och klickade runt på lite olika sidor och hittade det här:
 
Miley Cyrus klipper av sig allt hår?!
 
 
Man hade väl lite aningar om att hon skulle förändras sedan hon klippte av hälften och blonderade sig och självklart får Miley göra vad hon vill med sitt hår, och hon passar faktiskt väldigt bra i blont. Tycker dock inte hennes nuvarande frisyr är så charmig.. (men jag är ju inte så mycket för kort hår över huvud taget, så det är ju inget personligt mot Miley..)
 
Mellanlandning i förändringen..?
 
Blir lite smått ledsen bara.. Har aldrig varit något jättefan av Miley direkt, visst, hon har gjort några goa låtar på senaste tiden, men ja. Det är hennes hår jag beundrat henne för! 
Jag vet inte hur många gånger jag sett bilder på henne och önskat att jag hade det där långa hårsvallet hon bar på. Perfekta drömhåret!
 
Gimme!

Vad hände där?!

 
Oj, kan man säga.
 
Vilken eftermiddag! Min gamle högstadie-vän Jonna sa att hon är tillbaka i Gnosjö för några dagar så jag stack ut och umgicks med henne ett tag. Hade massa att ta igen ju! Kom sedan på en idé, varför inte dra till gymmet på pappas jobb? Ja, varför inte?
 
Så vi drog hem och bytte om, åkte upp och så var det redan folk i gymmet. Så vi drog fram pingisbordet som finns där och körde igång. Blev 30-40 minuter pingis och sedan lite flum för att sen ta itu med att gymma. Sprang en del och boxades lite. Kändes riktigt skönt att röra på sig! Mindre kul var dock att gå in på Konsum efteråt och känna att man inte var så.. fräsch.. Haha!
Har inte tränat sedan handbollen la av i.. mars? Förutom att jag gick ca en mil om dagen i april när jag hade mycket vikariat.. Men det la man av någon dum anledning av med så fort jag inte hade vikariat eller så längre, när jag inte redan var ute. Dumt!
 
Men det var en fin kväll. Och så kom jag på att jag tidigare idag fick ett samtal om att de vill att jag vikarierar på ett dagis, så det blir väl att lägga sig snart så man orkar upp. Nio och en halv timmars arbete, det är bra pengar. Bättre pengar än inga i alla fall! :D
 
Menee, godnatt!

Ytterligare en månad senare..

..Och inte mycket har hänt. Eller jo, en del faktiskt - det är ju fortfarande sommar! :D

 

Har hunnit vara på Chappen med systers familj och sett hur otroligt kul ett sådant ställe kan vara för barn under fem år. Unnade oss även lite sötsaker!

 

Alice med gigant-sockervadden!


Lyckades klämma in några dagar med bara baby, då vi begav oss till Jönköping för att köpa mina älskade korgar på Ikea (som jag suktat efter ett tag..), blev även bjuden på bio! Snow White and the Huntsman, riktigt bra film!

 

Sen blev det att vara barnvakt åt de små flickorna sista helgen i juli, och då passade vi på att åka ut och bada på fredagen och besöka marknaden i Värnamo. De fick åka karuseller, rida häst och köpa ballonger, för att inte tala om sockerbobmen till klubba! ;)

 

Fina flickor i mini-pariserhjulet. (Sämst kvalité..)


Jag och älskling bestämde oss för att ta och nyttja det där rummet på Gothia Towers som jag fick i födelsedagspresent. Så vi bokade rum och tågbiljetter och bar oss av en torsdagsmorgon. Gjorde stan och eftermiddagen spenderasdes mestadels på hotellrummet. Kollade lerduveskytte (haha!?) och vittnade till en av alla medaljer Sverige kammade hem i OS.

Det spöregnade hela kvällen men vi fixade oss ändå för vi bara skulle till Bryggeriet och äta där. Som tur var upphörde både regnet, åskan och blixtrarna i ungefär tjugo minuter - precis lagom för oss att ta oss till Avenyn. Satt där ett tag och myste medans det dundrade utanför och folk irrade runt som höns på gatan i regnet. Hade sån otrolig tur att det blev ett uppehåll precis när vi var klara så vi begav oss tillbaka till hotellet, lika bra att gå när det var uppehåll! ;)

 

Satte oss och avnjöt en drink upp i baren istället, för att redan vid 22-tiden lägga oss i sängen och kolla när Svenska handbollslandslaget fick stryk av Island. (Jag lyckades självklart somna under andra halvlek, men älskling fyllde i det jag missat.) 

 

Underbar utsikt från Heaven 23


På fredagen gjorde vi egentligen inget alls. Satte oss på ett café och gick tillbaka till några affärer och köpte lite saker vi kollat på dagen innan. Satte oss sen på tåget hem och jag sov bort nästan hela resan.

 

Sen dess har det inte hänt mycket. Jo just det! Har varit på lägenhetsvisning i Nässjö också, tackade ja till den och ska troligen skriva på kontraktpappren i helgen. Har även varit på öppet hus på högskolan och den är jättefin och jag tror att jag kommer trivas där! :)

 

Men nu måste jag rusa, ska ner och hämta ut ett paket - mina skolbäcker som kostar en förmögenhet... Haha! 


RSS 2.0